Main content

 

levit-1

Η επιλογή κατάλληλου λεβητοστασίου είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους για ένα επιτυχημένο σύστημα. Κάθε εξάρτημα που χρησιμοποιείται, μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη λειτουργία της εγκατάστασης. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον τρόπο ελέγχου της θερμοκρασίας στο οριζόντιο δίκτυο, έτσι ώστε να αποτραπεί πιθανή υπερθέρμανση του δαπέδου.
Έπειτα από μία πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία με την Buderus του ομίλου Bosch, η ενέργεια ΤΣΙΑΚΙΡΗ προτείνει και εφαρμόζει στο λεβητοστάσιο το σύνολο των προϊόντων της γερμανικής εταιρείας, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω:

 Βασικό κριτήριο στην επιλογή ενός λέβητα αποτελούν η μακροζωία και η οικονομική του λειτουργία.

Οι χυτοσίδηροι λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών Logano G115WS και G215WS, αποτελούν δείγμα της προηγμένης τεχνολογίας και κορυφαίας ποιότητας του γερμανικού ομίλου  Bosch - Buderus.

  • Τεχνολογία «Thermostream» μια καινοτομία της Buderus, που αποτρέπει τη δημιουργία υγροποιήσεων των καυσαερίων στο εσωτερικό του λέβητα και αυξάνει την διάρκεια ζωής του λέβητα.
  • Το μαντέμι του λέβητα είναι από ειδικό κράμα κατασκευής GL180M.
  • Βαθμός απόδοσης έως και 94%
  • Ο ψηφιακός πίνακας αντιστάθμισης-ενεργειακής διαχείρισης- Logamatic 2107M.
  • Ρύθμιση με ολισθαίνουσα θερμοκρασία νερού θέρμανσης για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας30%, σε συνεχή 24ωρη λειτουργία. Το είδος αυτής της ρυθμίσεως αποτελεί το μέγιστο που μπορεί να προσφέρει σήμερα μια θερμαντική εγκατάσταση στους τομείς ασφάλειας, ανέσεως και εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε συνδιασμό επιπλέον με θερμαντήρες ζεστού νερού χρήσης λεβητοστασίου, Buderus SU,ST και LT από 140 έως 1000 lt.

 • Η εσωτερική προστασία του θερμαντήρα είναι από ειδικό γυαλί «DUOCLEAN ΜΚΤ» πατέντα της BUDERUS βασισμένη στις απαιτήσεις του γερμανικού πρότυπου DIN 4753.
 • Μόνωση 60mm από υλικό άριστης ποιότητας χωρίς χλωροφθοράνθρακες (CFC) ελαχιστοποιεί της θερμικές απώλειες.
 • Μεγάλη εναλλακτική επιφάνεια της σερπαντίνας που θερμαίνει πολύ γρήγορα το νερό

Το δίκτυο εξισορροπείται υδραυλικά, με τη χρήση ξεχωριστού κυκλοφορητή για κάθε επίπεδο κατοικίας και ταυτόχρονα αυτονομείται το κτίριο σε ζώνες διαφορετικής επιθυμητής θερμοκρασίας. Αναλυτικά η διάταξη των υλικών του λεβητοστασίου που χρησιμοποιούνται για μία τυπική κατασκευή τριών επιπέδων, φαίνεται παραπάνω.

Buderus7

 

Επιπρόσθετα σε κάθε επίπεδο δύναται να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά, με την χρήση της παρακάτω διάταξης.

 • Οι θερμοηλεκτρικοί κινητήρες (actuators) του συλλέκτη, συνδέονται μέσω ενός διανομέα με τον αντίστοιχο θερμοστάτη του κάθε χώρου. Η βάση αυτονομίας (διανομέας) παίρνει εντολή από τον θερμοστάτη και ανοίγει ή κλείνει τους αντίστοιχους κινητήρες. Σε σειρά με την βάση αυτονομίας συνδέεται ο ενεργοποιητής που εκκινεί ή σταματά τον κυκλοφορητή, με την απαραίτητη χρονική καθυστέρηση. Η διάταξη εφαρμόζεται σε ζώνες θέρμανσης και ψύξης πολλαπλών χρήσεων (υπνοδωμάτια, ξενώνες κ.ά.)

Oι χυτοσίδηροι (μαντεμένιοι) λέβητες πετρελαίου/ αερίου είναι προϊόντα νέας τεχνολογίας και διακρίνονται για τον πολύ υψηλό βαθμό απόδοσής τους. Τα χυτοσίδηρα στοιχεία των λεβητών κατασκευάζονται από μαντέμι άριστης ποιότητας και απόλυτα ανθεκτικό στις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας , στα θερμικά σοκ και στη διάβρωση. Η ενισχυμένη μόνωση συντελεί στη μείωση των απωλειών προς το περιβάλλον και ενισχύει την υψηλή ωφέλιμη απόδοση. Ένα κύκλωμα από διαδρομές που εκτείνεται από τρεις κατευθύνσεις δημιουργεί ένα σύνολο εξαιρετικά αθόρυβο. Οι λέβητες είναι κατάλληλοι για λειτουργία με καυστήρες πετρελαίου ή αερίου. Κάθε λέβητας είναι εξοπλισμένος με πίνακα ελέγχου που επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία, έλεγχο και ρύθμιση του. Όλοι οι λέβητες μας φέρουν την ποιοτική σήμανση CE.